Ziekenhuis
BREUKZICHT
Gemeente Eindhoven
Gespecialiseerd in gecompliceerde botbreuken
HULPMIDDELEN
EN DIENSTEN
Hulpmiddelen
Loophulpmiddelen
1. Krukken
Dit zijn hulpmiddelen die gebruikt worden na een gecompliceerde beenbreuk. De meest gebruikte soort is de elleboogkruk. deze hebben een steun voor de onderarm. Er zijn ook krukken waarbij een steun onder de oksels of knie zit, deze geven iets meer vrijheid aan de handen.
2. Rollator
Dit is een hulpmiddel die gebruikt wordt na een gecompliceerde beenbreuk. Een rollator biedt steun zodat de gebruiker minder snel valt.
3. Rolstoel
Dit is een hulpmiddel die gebruikt wordt na een gecompliceerde beenbreuk. Hierin kan de gebruiker vervoerd worden. De gebruiker kan zichzelf voortbewegen met de handen, de rolstoel kan door een ander geduwd worden of de rolstoel kan een elektromotor bevatten waarmee hij wordt aangedreven.
4. Wandelstok
Dit is een hulpmiddel die gebruikt wordt na een gecompliceerde beenbreuk om het lopen te vergemakkelijken,tegen omvallen en om af te zeggen tegen de grond.
5. Looprek
Dit is een hulpmiddel die gebruikt wordt na een gecompliceerde beenbreuk om het lopen te vergemakkelijken. Er zijn twee soorten looprekken; met en zonder voorwielen.





ADL-middelen
Diensten
1. Schoenlepel
Dit is een hulpmiddel dat gebruikt wordt om de voeten gemakkelijker in de schoenen te laten glijden.
2.Douchekruk/stoel
Dit is een hulpmiddel dat gebruikt wordt voor ondersteuning tijdens het douchen als je niet kunt blijven staan. Een douchestoel heeft ook een rug- en armleuning voor extra ondersteuning.
3. Sta-op-hulp
Dit is een hulpmiddel die op een stoel geplaatst wordt. Deze zitting helpt om op te staan door middel van een extra zetje.
Kijk voor meer informatie over hulpmiddelen in de gemeente Eindhoven op:



CIZ
Dit staat voor Centrum Indicatiestelling Zorg. Het CIZ verzorgt de indicatie voor hulp en zorg uit de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ). Dit gaat bijvoorbeeld om persoonlijke verzorging en begeleiding. Om AWBZ-zorg te krijgen heeft u altijd een indicatie nodig. Een indicatie is een besluit waarin staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel zorg u nodig heeft. Deze indicatie krijgt u van het CIZ. Denkt u dat u hulp of begeleiding nodig heeft, dan kunt u een aanvraag doen bij het CIZ, zij bekijken dan of u hiervoor in aanmerking komt.
Zorgkantoor
Informeert u over de juiste langdurige zorg en regelt dat u die krijgt. Dat doen zij door de zorg te regelen voor een verzekerde met een indicatie over zorg-in-natura. Ook voeren zij de regeling persoonsgebonden budget uit. Zij sluiten contracten af met zorgaanbieders voor mensen die een indicatie van het CIZ hebben. Het Zorgkantoor zorgt voor een goede bedrijfsvoering, een nauwkeurige registratie en een efficiënte adinistratie.
Voor meer informatie over het zorgkantoor in Eindhoven, kijk op www.vgz-zorgkantoren.nl
Thuiszorginstelling
Biedt verzorging en verpleging die bij de mensen thuis wordt geleverd. De thuiszorg behoort tot de extramurale gezondheidszorg of eerstelijns gezondheidszorg. Het levert verschillende soorten dienstverlening. De belangrijkste zijn verpleging, kraamzorg, huishoudelijke verzorging en persoonlijke verzorging, gespecialiseerde verzorging/verpleging.
Voor meer informatie over thuiszorg in Eindhoven, kijk op www.zuidzorg.nl
Thuiszorgwinkel
Biedt hulpmiddelen aan via de zorgverzekeraar waar u bij aangesloten bent. Alle hulpmiddelen die goed van pas komen in het dagelijks leven zijn hier te verkrijgen, deze kunt u lenen, huren of kopen.
Voor meer informatie over de thuiszorgwinkel in Eindhoven, kijk op www.welzorg.nl
Zorgverzekeraar
Verzekerd het risico van consumenten op het gebied van zorg. Zij sluiten overeenkomsten met verzekeringnemers over de financiële gevolgen van het risico van ziekte. Op grond van de zorgverzekeringswet zijn zorgverzekeraars verplicht een basisverzekering aan te bieden. Een zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en aanvullende verzekringen.
WMO-loket
Hier kunt u vragen voor advies, hulp en ondersteuning. Het WMO-loket beoordeelt niet of u in aanmerkig komt voor zorg of ondersteuning.
Voor meer informatie over de WMO kijkt u op de website van de gemeente Eindhoven www.eindhoven.nl
In het stroomdiagram hieronder is duidelijk aangegeven wanneer deze diensten gebruikt worden.
